Polițiștii din cadrul Secției nr.8 de Poliție Rurală Bălțești au oprit la control, sâmbătă, un autoturism condus de un bărbat, pe raza satului Măgura, care transporta o cantitate de pește proaspăt, fără a avea însă documente și care ar fi urmat să fie vândut pe raza comunei Șoimari.

Cele peste 37 de kilograme de pește au fost distruse, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal.

În urma verificărilor efectuate, potrivit IPJ Prahova, s-a constatat faptul că autoturismul este condus de către un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din orașul Mizil, iar la controlul vehiculului s-a constatat că acesta transporta o cantitate de pește proaspăt.

„Cu privire la acest fapt, bărbatul a menționat faptul că întreaga cantitate de pește îi aparține și nu deține niciun fel de documente de proveniență a acestei cantități și că a achiziționat-o de la o societate din județul Buzău și nu mai deține bonul fiscal.

Bărbatul a precizat faptul că în momentul depistării de către organele de poliție, comercializa pește pe raza comunei Șoimari, respectiv cantitatea de 37,2 kg de pește proaspăt.

La fața locului a fost solicitată prezența unui doctor veterinar, din cadrul Dispensarului Veterinar Surani, care a opinat faptul că nu se poate pronunța cu privire la calitatea organoleptică a acestuia, motiv pentru care s-a luat măsura distrugerii întregii cantități de pește cu clor”, a precizat IPJ Prahova.

În cauză, potrivit IPJ Prahova, „a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuni de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește, conform OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura”.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentBilanț coronavirus 14 noiembrie – 3.021 de cazuri noi și 233 decese
Articolul următorMiron Mitrea, analiza momentului – Care sunt cele 3 nume de posibil prim-ministru