Cutremurul din 77 scotea la iveală fragilitatea și dezorganizarea Capitalei. Plimbându-se peste dărâmături ca să constate efectele dezastrului, lui Ceaușescu îi vine o idee. Era momentul cel mai bun să modernizeze Bucureștiul. Specialiștii îi spun că cea mai sigură zonă în caz de seism este Dealul Arsenalului, o zonă mai înaltă a Bucureștiului. Aici urma să apară noul Centru Civic, unde să fie și o clădire administrativă.

Astăzi, Casa Poporului, devenită între timp Palatul Parlamentului, privește semeață către tot Bucureștiul. Este a doua clădire administrativă ca mărime din lume, după Pentagonul americanilor. Se întinde pe 360.000 de metri pătrați și este compusă din 23 de corpuri, care adăpostesc .1000 de camere, pe 9 etaje la suprafață și 9 în subteran. Doar 400 de încăperi și două săli de ședințe sunt însă finisate și folosite. În 1989, costurile clădirii erau estimate la 1,75 miliarde dolari, iar în 2006, la 3 miliarde Euro. Dincolo de zvonuri și legende, Casa Poporului rămâne un important obiectiv turistic. 

A cui a fost ideea ridicării monumentului strategic – Câți oameni au murit pe șantier

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL Ceaușeștii și paranormalul. Nicolae și Elena, între misterele din Bucegi și Baba Vanga
Articolul următorPrahova. Bărbat de 55 de ani, dat dispărut la Poliție