O decizie legată de viitoarea structură a guvernului va fi luată în următoarea reuniune a Comitetului Executiv Naţional al PSD, dar opţiunea referitoare la remaniere cel mai probabil nu va fi schimbată, a declarat miercuri premierul Viorica Dăncilă, care se află într-o vizită în judeţul Prahova.

Întrebată dacă va accepta o restructurare guvernamentală, în condiţiile în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că singura variantă pentru înlocuirea unor miniştri în cabinetul Dăncilă este restructurarea guvernamentală, premierul a spus:

“Acest lucru îl vom discuta în cadrul Comitetului Executiv Naţional. Pentru mine, acum este important să merg în mijlocul oamenilor, astfel încât guvernarea să se plieze pe cerinţele oamenilor, să merg să văd stadiul realizării lucrărilor din fonduri europene şi din fonduri guvernamentale. Şi aceasta discuţie va fi în CExN. Dar nu cred că o să-mi schimb opţiunea”.

Dăncilă a participat la semnarea unui contract de operare a stației de sortare a deșeurilor Boldești Scăieni și a stației de tratare mecanobiologică a deșeurilor biodegradabile Ploiești între Consiliul Județean Prahova și o firmă privată.

Alături de premier au venit la Ploiești și mai mulți miniștri, precum Sorina Pintea, Orlando Teodorovici, Radu Oprea și Nicolae Bădălau.

Dăncilă a profitat de ocazie să-l acuze pe președintele Iohannis de lipsă de comunicare pe tema numirilor din Guvern, după demisia celor care candidează pentru PSD la europarlamentare
Nici președintele Comisiei Europene, Frans Timmmermans nu a scăpat de criticile premierului.

Ea se declară dezamăgită de prim vicepreședintele Comisiei Europene, Franz Timmermans și consideră că este periculoasă amenințarea României cu activarea articolului 7.

,Domnul Iohannis a vorbit de parcă am avea un tribunal la Bruxelles care sa ne judece Aceasta abordare mi se pare greșită și lipsita de demnitate” a tunat Dăncilă.

Viorica Dăncilă se declară dezamăgită și de scrisoarea lui Timmermans care a solicitat ca modificările la codurile penale să fie stopate.

Prim-ministrul a anunțat că îi va răspunde lui Timmermans. Dăncilă a promis că îi va cere ca România să fie tratată ca și celelalte state membre.