Începând de vineri, 7 ianuarie 2022, Bulgaria va cere aproape tuturor călătorilor din Uniunea Europeană să efectueze un test PCR negativ pentru coronavirus înainte de intrare, împreună cu un certificat COVID valabil, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii.

Măsura are ca scop limitarea răspândirii variantei de coronavirus Omicron, a precizat ministerul.

Bulgaria a înregistrat primele 12 cazuri de Omicron după Anul Nou. Miercuri, ea a raportat o creştere bruscă a numărului de noi infecţii la peste 6.200, de la aproximativ 1.900 cu o zi înainte.

Conform normelor actualizate, călătorii din ţările UE care se află pe lista roşie a Bulgariei trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Regula se aplică, de asemenea, călătorilor din Regatul Unit.

Pe lista roşie a Bulgariei se află ţările care au raportat peste 500 de infecţii cu coronavirus la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile sau care au raportat o răspândire a variantei de coronavirus care ridică motive de îngrijorare.

Austria, Ungaria, Luxemburg şi România sunt singurele state membre ale UE care nu se află în prezent pe lista roşie a Bulgariei.

Începând de vineri, Bulgaria va adăuga Statele Unite, Canada şi Australia pe lista roşie, interzicând efectiv sosirea străinilor din aceste ţări.

 

Articolul precedentRomânia rămâne, în continuare, în stare de ALERTĂ! Decizii CRUCIALE, luate astăzi de EXECUTIV: Masca de protecție, OBLIGATORIE. Ce trebuie să știe românii
Articolul următorȘofer din Dâmbovița, depistat la volanul unui autoturism cu numere false