Reprezentanții Penitenciarului Ploiești au anunțat că a început cercetarea disciplinară a mai multor deținuți care ar fi încercat să producă țuică în camerele de deținere.

“În urma unor controale inopinate recente, în camerele de deținere, au fost identificate tentative de producere și consum de alcool ale persoanelor private de libertate, prin fermentarea fructelor, ascunse într-un sac menajer de dimensiuni mici.

Incidentul nu a fost de natură să creeze vulnerabilități pentru siguranța locului de deținere,  produsele interzise fiind descoperite în timp util, confiscate și distruse conform legii”, au transmis reprezentanții Penitenciarului.

Anchetă

Potrivit sursei citate, introducerea  în penitenciar, producerea, deținerea, comercializarea sau consumul de stupefiante, băuturi alcoolice ori de substanțe toxice sunt interzise, în conformitate cu prevederile Legii 254/2013 și a Hotărârii de Guvern 157/2016, acte normative care reglementează executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

“Încălcarea acestei interdicții de către persoanele custodiate reprezintă o abatere disciplinară gravă și se sancționează conform legislației sus-amintite. Față de persoanele private de libertate care se fac vinovate de încălcarea legislației, a fost dispusă începerea procedurii de cercetare disciplinară.

Conducerea unităţii întreprinde în mod constant demersuri pentru cunoaşterea stării de spirit și a preocupărilor persoanelor private de libertate, pentru eficientizarea acţiunilor în scopul de a preveni introducerea în unitate de bunuri și obiecte interzise ori nepermise”, au mai transmis reprezentanții Penitenciarului Ploiești.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentBilanț coronavirus 9 decembrie: 1.032 cazuri noi și 74 de decese dintre care 2 anterioare
Articolul următorBărbat drogat, la volan, pe DN 1. Șoferul a fost tras pe dreapta la Bărcănești