Potrivit anchetatorilor, la acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

“Pe rolul DNA a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declanșarea pandemiei până în prezent.  

Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă (“in rem”), respectiv abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment,  nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu     s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală.

Alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispoziție în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001”, precizează un comunicat de presă transmis de DNA.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentJandarmeria face angajări din sursă externă. Sunt 700 de locuri disponibile
Articolul următorValeriu Gheorghiță: Administrarea celei de-a treia doze, pe bază de programare. Cine va avea prioritate