Poliția prahoveană a deschis un dosar penal pentru cinci infracțiuni în urma exploziei produse luni la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Movila Ploieşti. Trei dintre acestea au legătură cu acţiuni produse în timpul serviciului.

Conform informațiilor de până în prezent, explozia a avut loc din cauza unui muncitor care a folosit un flex în apropierea unei surse de oxigen medicinal. O femeie în vârstă de 83 de ani a fost rănită, suferind arsuri pe aproximativ 16% din corp. Pacienta din salon era în comă în momentul producerii deflagrației.

”Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă, vătămare corporală din culpă, neglijenţă în serviciu, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, anunţă, marţi, oficialii Poliţiei judeţene Prahova, referindu-se la explozia produsă luni în Spitalul Movila, secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. 
 
Între timp, detalii incredibile ies la iveală în cazul exploziei cea a avut loc la cel mai mare spital din Ploiești. Totul ar fi pornit după ce un muncitor ar fi folosit un flex pentru a tăia o țeavă chiar în salonul de Terapie intensivă unde era internată o pacientă de 83 de ani. 

În urma incidentului, victima a suferit arsuri pe 16% din corp și a fost transferată în unitatea de primiri urgențe.

 
La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, dar și o unitate mobilă de terapie intensivă.
 
Din primele informații, explozia a izbucnit în timp ce se efectuau reparații la sistemul de încălzire.
 
În noiembrie 2021, în același spital a izbucnit un incendiu. Atunci doi pacienți au murit și o infirmieră a suferit arsuri. 
Articolul precedentMarcel Ciolacu: Vom avea un salariu mediu brut de 2.000 euro pe lună. Promisiunea premierului
Articolul următor5 milioane de țigarete descoperite într-un TIR care aducea produse de patiserie din Grecia