Dosarul în care apar ca inculpați fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia, fostul deputat de Prahova Vlad Cosma, a fost trimis spre judecare la Tribunalul Prahova.

Hotărârea a fost luată vineri de Înalta Curte de Casație și Justiție și s-a bazat pe faptul că Vlad Cosma nu mai este deputat în Parlamentul României, judecătorii apreciind, prin prisma acestui fapt, că această cauză nu mai este de competența lor.

“Admite excepţia necompetenţei după calitatea persoanei invocată din oficiu de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dispune trimiterea cauzei, ce formează obiectul dosarului nr.1547/1/2014* al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie-Secţia Penală, la Tribunalul Prahova, spre competentă soluţionare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 27 septembrie 2019. Cu opinia separată, în sensul respingerii excepţiei necompetenţei după calitatea persoanei invocată din oficiu de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie” este soluția dată, vineri, de un complet de trei judecători de la Instanța Supremă. Doi dintre ei au fost în favoarea deciziei de trimitere a cauzei la instanța inferioară, Tribunalul Prahova.

La termenul de ieri, procurorii DNA au insistat ca această cauză să fie judecată în continuare de Înalta Curte de Casație și Justiție, însă magistrații ÎCCJ și Apărarea au argumentat că ea trebuie trimisă la Prahova, ceea ce s-a și întâmplat.

Vlad și Mircea Cosma au fost trimişi în judecată în 2014, însă a fost reluat de la zero în vara acestui an, după ce Vlad Cosma i-a acuzat pe procurorii DNA Ploiești că ar fi fabricat probe și ar fi influențat martori. Magistrații indicați de acesta sunt, în prezent, anchetați.

Dosarul se referă la atribuirea unor contracte finanţate de la bugetul CJ Prahova contra unor comisioane. În cauză apar, ca inculpați, și fostul șef al Direcției Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, dar și omul de afaceri Răzvan Alexe, care ar fi controlat două dintre firmele de pe circuitul mitei care ar fi fost plătite pentru câștigarea contractelor cu CJ.

Articolul precedentUn motociclist a ajuns în spital după ce a fost rănit într-un accident la Băicoi
Articolul următorCare este adversara Petrolului în optimile Cupei României
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.