Un pompier de la ISU Prahova este  eroul care a salvat viaţa unui băieţel, luat de apele învolburate ale râului Proviţa.

Pompierul a oprit maşina după ce a observat o femeie disperată. Apoi, a înotat 1 kilometru şi a salvat un copil luat de apă, care striga disperat

„15 minute au fost vitale pentru a salva viaţa micuţului Săndel! Sunt puţini cei care sar în sprijinul semenilor chiar şi atunci când sunt în timpul liber, aşa cum a făcut şi colegul nostru, plt. maj. Crîşmaru Daniel din cadrul Gărzii de Intervenţie Băicoi.

Colegul nostru se află în timpul liber, moment în care a văzut disperarea în ochii unei femei cu un copil în braţe, care striga după ajutor. Imediat, colegul nostru a oprit autoturismul în care se afla şi s-a deplasat de urgenţă la femeie. Aceasta i-a povestit cele întâmplate, ulterior pompierul a anunţat evenimentul la 112 şi fără să pregete s-a aruncat în apă pentru a găsi cei doi copilaşi care au fost luaţi de apele învolburate ale râului Proviţa”, se arată în postarea ISU Prahova.

Pompierii spun că bărbatul a înotat pe o distanţă de aproximativ un kilometru, în aval de locul în care au căzut cei doi copilaşi, în timp ce un localnic îl ajuta, de pe mal, să evite locurile din apa plină de nămol, aluviuni şi stufăriş în care erau curenţi foarte puternici, a ajuns la copil şi l-a ţinut în braţe până la sosirea echipajelor de intervenţie.

„Într-o clipă a zărit chipul băieţelului, astupat de apă până la gât. Acesta a rămas pe o insuliţă formată în mijlocul apei, agăţându-se de scoarţa de la căruţă şi strigând disperat după ajutor. Ajuns la copilaş, salvatorul l-a luat în braţe şi a stat alături de el până la sosirea echipajelor de salvatori, care i-au adus la mal în condiţii de siguranţă. Atitudinea pompierului a avut un impact emoţional puternic asupra celui aflat în dificultate, însa a citit speranţa în ochii celui pe care l-a salvat. Colegul nostru a fost motivat de dorinţa de a-şi ajuta semenii aflaţi la nevoie şi este conştient că de cele mai multe ori secundele fac diferenţa între viaţă şi moarte. În ochii eroului am citit o emoţie uriaşă când a relatat tragedia, dar totodată era încercat de tristeţe şi neputinţă pentru că nu a reuşit să îl salveze şi pe frăţiorul lui”, scriu pompierii din Prahova.

„Înainte de toate, eroul nostru este un obişnuit. Portretul de familie dezvăluie soţia şi două fetiţe, imagine de suflet regăsită în privirea semenilor aflaţi la nevoie. Pentru profesionalismul şi modul exemplar în care a acţionat, conducerea instituţiei l-a felicitat pentru spiritul civic de care a dat dovadă”, a mai scris reprezentantul ISU Prahova pe Facebook.

Articolul precedentTânără din Prahova, scoasă din mare în stare gravă
Articolul următorCirculație închisă pe strada Depoului din Ploiești, în zona Podului de Lemn
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.