Teodor Mina Marin, în vârstă de 23 de ani, fiul preotului din comuna Lipănești care este acuzat că a ucis cu cruzime o femeie de 63 de ani pentru a-i lua banii, a fost deferit justiției.

Dosarul presupusului criminal  se află în acest moment pe rolul Tribunalui Prahova, primul termen având loc în data de 12 septembrie, în timp ce următoarea înfățișare fiind programată pentru începutul lunii octobrie.

Conform informațiilor disponibile pe portalul instanței, tânărului îi este imputată fapta de omor calificat prin cruzimi, infracțiune pentru care riscă închisoarea până la 25 ani sau detențiunea pe viață, dacă procurorii vor reuși să probeze vinovăția acestuia. Asupra acestuia a fost dispusă măsura de arest prevenitv, măsură ce subzistă din luna februarie și prelungită până la acest moment.

Conform informațiilor deținute, oribila faptă a fost săvârșită în noaptea din 3 spre 4 februarie a anului current. Deși inițial cazul a fost

Teodor este principalul suspect al crimei care s-a petrecut în noaptea de 3 spre 4 februarie în Lipănești. Inițial, cazul a fost tratat drept un accident mortal provocat de un incendiu. Pompierii au fost chemați de vecini să stingă flăcările care cuprinseseră casa unei femei, care locuia în imediata apropiere a casei parohiale. După stingerea incendiului, pompierii au descoperit cadavrul carbonizat al proprietarei casei. Abia la Serviciul de Medicină Legală, pe corpul victimei au fost găsite zeci de urme de lovituri provocate, susțin medicii legiști, de un obiect ascuțit.

La finalizarea anchetei s-a stabilit că femeia fusese înjunghiată cu un ciob de sticlă (o farfurie spartă), apoi agresorul a incendiat casa. Teodor și-a recunoscut fapta, punând totul pe seama băuturilor alcoolice.

 

Articolul precedentFOTO| Două persoane rănite în urma unui accident produs pe DN1, la Bărcănești
Articolul următorAbsolvenții prahoveni cu nota 10 la Bac și Evaluarea Națională au fost premiați la ISJ Prahova