Petrolul a ratat șansa de a se poziționa pe locul doi și e a egala la puncte liderul Ligii 2, UTA Arad, formația ploieșteană remizând, miercuri seară, la Turnu Măgurele, scor 1-1 în restanţa cu Turris-Oltul. Asta după ce lupii au condus din minutul 61 până în 81. Mai mult, ploieştenii au căzut în afara podiumului, de pe 3 pe 4, după ce Rapid a câştigat cu UTA (scor 2-0).

Astfel, Petrolul Ploiești bate pasul pe loc într-un moment în care primele două clasate, UTA şi CS Mioveni, au dat semne de slăbiciune.  Este a treia deplasare consecutivă din care clubul galben-albastru se întoarce cu acelaşi rezultat, 1-1, iar Rapid a venit tare din spate şi s-a urcat pe locul 3.

Cu toate acestea, Flavius Stoican a continuat seria discursurilor  pline de pozitivism, în care susține că are o echipa senzaţionată şi că fotbalul îi va răsplăti.

”Sunt dezamăgit, pentru că am avut 1-0, am avut situaţii să închidem jocul. În schimb, sunt foarte încântat de ce jucători antrenez, pentru că, indiferent de cât ratăm, faptul că îşi doresc foarte mult, că ajungem în situaţiile respective, că punem presiune, că suntem echipa care, indiferent dacă jucăm acasă sau în deplasare, controlăm jocul, atunci îmi dă speranţe că suntem pe calea cea bună. Dar, la fel de adevărat e şi că trebuie să fim lucizi, pentru că se întâmplă în timpul unui joc să faci o greşeală, s-a întâmplat la golul lor, iar apoi să ai dezamăgirea. Dar, una peste alte, cred că a fost un meci cu ritm bun, cu ocazii, cu atitudine bună din partea jucătorilor. Şi pentru asta vreau să-i felicit şi pe jucătorii de la Turris, pentru că au, într-adevăr, un joc bun acasă. Eram aproape să câştigăm această partidă şi, poate, cu siguranţă, am fi fost singura care reuşeam lucrul acesta pe terenul celor de la Turris”, a spus Stoican la microfonul DigiSport.

Tehnicianul Petrolului susține că  pentru el fiecare meci este cât o finală,însă după egaluri se declară mulţumit. Astfel, timpul trece, iar echipa ploieșteană rămâne tot în afara locurilor promovabile.

”Am considerat această partidă, şi nu numai această, cât şi cele trei care au mai rămas, ca nişte finale. Câştigam astăzi şi eram pe primul loc, la egalitate cu UTA. Nu câştigăm, mergem mai departe. Nu vreau să pierdem meciuri, ci vreau să câştigăm cât mai multe dintre ele. Ăsta este gândul meu şi asta vreau să le transmit şi jucătorilor, pentru că se întâmplă să îţi domini adversarii şi să pleci cu tolba goală. Astăzi, cred eu că am practicat un joc bun, care îmi dă speranţe. Puteam să plecăm cu toate cele trei puncte, dar ăsta este fotbalul”, a mai declarat Stoican.

Antrenorul Petrolului Ploiești a avut și un mesaj pentru elevii săi, acesta cerându-le să nu mai plângă după acest meci.

”Să nu mai plângem după acest meci, pentru că puteam, într-adevăr, să plecăm cu trei puncte. Capul sus, suntem conştienţi că am jucat bine, dar rezultatul nu este pe măsura jocului. Nu mai trebuie să stăm atât de dezamăgiţi, pentru că frustrările, supărările care se strâng în noi se transmit pe teren în meciul următor. Capul sus, gata, s-a terminat meciul acesta. Le-am spus şi jucătorilor: atitudine, agresivi, vână, acasă, publicul lângă noi, trei puncte importante”, a mai spus Flavius Stoican.

Chiar dacă Petrolul în ultimele patru etape a înregistrat trei remize, Stoican vede că echipa sa joacă fotbal şi îşi domină adversarii de la cap la coadă.

”Am avut meciurile în mână, am făcut 1-1 la Reşiţa după ce am condus cu 1-0 şi am luat un gol pe o fază care nu anunţa nimic. Apoi, la Piteşti la fel. Am început cu 0-1, aleargăm după egalare, joacă, crează-ţi ocazii, nu intră, bine că am egalat. Acum, avem 1-0, mai sunt câteva minute, putem să închidem jocul cu 2-0, am avut situaţii, Gavrilă cu capul, Marinescu, Arnăutu. Au fost situaţii, ocazii chiar… Acum n-a fost să intre. Dar ceea ce e bine pentru noi, ca şi echipă, este că suntem o echipă care jucăm fotbal. Nu contează cu cine jucăm, cine e pe primul loc, pe 2, echipele din frunte, important e că noi controlăm jocul de la cap la coadă. Sunt situaţii în timpul jocului, sau momente, în care şi adversarii se fac simţiţi pe teren, dar sunt puţine momente”, e de părere antrenorul Petrolului.

De accidentări nu se plânge, aşa cum o fac omologii săi de la UTA şi Rapid. E convins însă că fotbalul îi va răsplăti echipa.

”Nu o să mă plâng niciodată. Atunci când am venit la această echipă, am făcut lotul în aşa fel încât, în momentele grele, dificile, când jucătorii sunt accidentaţi, ceilalţi care îi înlocuiesc să fie la fel de buni. Până la urmă, ăsta este rolul antrenorului, să nu caute alibiuri că nu l-am avut pe ăla, nu l-am avut pe celălalt, a ploua, a fost ninsoare. Nu, jucăm, am un lot echilibrat, un lot pe care îl apreciez foarte mult. Şi nu numai în momentele când se joacă fotbal, ci şi în momentele dificile, că au fost în acest campionat. Dar, cum suntem noi liniştiţi, cu gânduri optimiste, sunt convins că, la sfârşit, fotbalul ne va răsplăti dacă facem totul corect”, a mai declarat Flavius Stoican.

Până când visele lui Flavius Stoican vor deveni realitate, iar fotbalul va răsplăti , într-un final, și Petrolul, echipa ploieşteană rămâne din nou în afara podiumului, pe locul 4, restanţe nu mai are de jucat, iar această poziţie menţine clubul în Liga 2 şi în sezonul următor.

Articolul precedentO călugăriță din Timiș, găsită de salvamontiști în prag de hipotermie în munții Bucegi
Articolul următorAlertă în Bucegi! Salvamontiștii recomandă evitarea traseelor de coastă