Cel mai nou focar de pestă porcină africană din Prahova a fost confirmat la Gorgota, în satul Crivina, au anunțat, vineri, autoritățile județene.

Ca urmare a noii confirmări, Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor a stabilit o zonă de protecție, care include satele Crivina, Gorgota, Poienarii Apostoli și Fânari din județul Prahova.

De asemenea, a fost instituită o zonă de supraveghere însemnând comuna Gorgota (sat Potigrafu), comuna Poienarii Burchii (satele Poienarii Burchii, Cărbunari, Podu Văleni, Tătărai, Ologeni, Poienarii Ralii, Poienarii Vechi), comuna Șirna (satele Habud Tăriceni, Șirna, Varnița), comuna Tinosu (satele Predești, Tinosu, Pisculești), comuna Puchenii Mari (satele Odăile, Moara, Puchenii Mari, Puchenii Mici, Puchenii Moșneni, Miroslăvești, Pietroșani), comuna Balta Doamnei (satele Balta Doamnei, Curcubeu), comuna Brazi (satele Brazii de Jos, Brazii de Sus, Popești, Bătești, Stejaru), comuna Bărcănești (satele Românesti, Pușcași).

“În situația în care, în urma verificărilor efectuate la fața locului, se impune luarea măsurii uciderii preventive a porcilor din gospodării, în zona aferentă focarelor de PPA de pe raza satului Crivina – comuna Gorgota, reprezentanții D.S.V.S.A. Prahova vor acționa în consecință”, anunță Prefectura Prahova.

Autoritățile locale continuă recensământul suinelor din zonele afectate de PPA. Echipajele Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au continuat controalele în trafic ale autovehiculelor care pot transporta animale/carne/produse din carne de porc pe căile rutiere, dar până acum nu au fost descoperite situații de acest fel.

În Prahova au fost confirmate până acum 24 de focare de pestă porcină africană la porci domestici (în comunele Poienarii Burchii, Târgșorul Vechi, Gorgota, Brazi, Puchenii Mari) și trei la porci mistreți.

Articolul precedentAlerta! Copii intoxicați in stare gravă la spital!
Articolul următorScandal al diplomelor false la Primăria Ploieşti. Mai mulţi şefi sunt bănuiţi că au falsificat diplomele de studii pentru salarii mai mari
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.