Incredibil, dar adevărat! Un primar liberal din Prahova a decis ca un tablou cu Nicolae Ceaușescu se află la loc de cinste pe peretele din biroul său. Concret, este vorba despre primarul din comuna Podenii Noi, Mihai Alionte.

Acest fapt a fost scos la iveală de Dorinel Țintea, fost consilier local al localității, cel care a postat pe pagina personală de Facebook poze cu edilul șef al comunei prahovene alături de tabloul cu Nicolae Ceaușescu.

” Liberali care au murit în temnițele comuniste se întorc în mormânt cu un așa primar LIBERAL”, a scris Dorinel Țintea pe pagina personal de Facebook.

La 27 iulie 2015 a apărut în Monitorul Oficial Legea 217/2015 care modifică şi completează o Ordonanţă Guvernamentală din 2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. Actul legislativ iniţiat în 2013 de parlamentarii liberali Crin Antonescu, George Scutaru şi Andrei Gerea, şi promulgată la 22 iulie 2015 de preşedintele Klaus Iohannis, a adus mai multe modificări importante faţă de Ordonanţa din 2002, printre ele numărându-se și interzicea cultului lui Ceauşescu

Vă reamintim faptul că, mai nou, Mihai Alionte a fost prezentat în cadrul unei ședințe ALDE Prahova ca fiind un simpatizant al liberalilor și democraților. Alionte a ales această cale de a-și arăta susținerea față de ALDE deoarece în cazul în care ar fi demisionat din PNL, acesta și-ar fi pierdut și mandatul de primar.

Articolul precedentDoar trei casierii TCE vor mai elibera abonamentele gratuite pentru elevii ploieșteni
Articolul următorPrimăria Ploiești, acord cu Veolia. Primarul Dobre: Nu se vor opri apa caldă şi căldura de la 1 mai aşa cum susțineau consilierii locali PSD – ALDE
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.