Un incendiu violent a izbucnit, miercuri dimineață, la incineratorul de deșeuri periculoase Eco Burn din comuna Brazi.

ISU Prahova acționează, miercuri dimineață, la Brazi, în satul Negoiești, pentru stingerea incendiului izbucnit în incinta unei societăți care are ca obiect de activitate colectarea și incinerarea deșeurilor. La fața locului au fost trimise, în primă fază, trei mașini de stingere, un echipaj de descarcerare și un echipaj SMURD, ulterior în sprijinul acestora venind încă un echipaj de stingere.

Pompierii au constatat că incendiul se manifestă pe platforma din exteriorul amplasamentului. Focul afectează deșeurile aflate pe o suprafață de 250 mp.

Din primele informații, din fericire, nu există victime.

Potrivit unor surse, incendiul se manifestă la depozitul de deșeuri periculoase al societății Eco Burn. Pe lângă numeroasele scandaluri legate de poluare în care aceasta a fost implicată, există și repetate nereguli constatate de autorități și sancționate. De altfel, la începutul acestui an, Garda Națională de Mediu a anunțat suspendarea autorizației integrate de mediu pentru Ecoburn, societatea care deține incineratorul de deșeuri de la Brazi și are ca activitate principală colectarea deșeurilor periculoase.

Cât despre incendiu, trebuie amintit numele societății a fost vehiculat și în legătură cu uriașul incendiu izbucnit, în noiembrie 2018, în cartierul Mimiu din Ploiești.Potrivit descrierii de pe site-ul propriu, Eco Burn se ocupă incinerarea deșeurilor medicale, a deșeurilor industriale periculoase și nepericuloase, respectiv depozitare controlată de deșeuri nepericuloase, medicale și periculoase de tip SEVESO ȘI NONSEVESO.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 9.50.

 

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 183. Șoșoacă mai are de dus o luptă: vin cipurile peste noi!
Articolul următorCULISE STATULUI PARALEL. Puternicul lider al sindicatului Metrorex. S-a descoperit plasa de siguranță a lui Ion Rădoi