Meteorologii au emis duminică o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată. Alerta este valabilă începând de duminică, de la ora 15.00, până miercuri, 8 mai, ora 09.00.

În acest interval sunt așteptate ploi torențiale, căderi de grindină, dar și lapoviță și ninsoare la munte.

Potrivit ANM, „în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40…60 l/mp”.

Fenomenele, spun meteorologii, vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică (5 mai) și în noaptea de duminică spre luni (5/6 mai) în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni și marți (6 și 7 mai) îndeosebi în sudul, estul și centrul țării.

Vremea se va răci accentuat, luni (6 mai) în vestul și nordul țării, iar marți (7 mai) și în celelalte regiuni, a mai anunțat ANM.

La munte, începând din noaptea de luni spre marți (6/7 mai), precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada.

Articolul precedentIncendiu la Remat Ploiești | VIDEO
Articolul următorBiciclist la un pas de comă alcoolică, depistat de polițiști la Chițorani în Prahova
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.