Numărul total al persoanelor care au murit din cauza gripei în acest sezon a ajuns la 67, vineri fiind confirmate patru decese, din care trei în judeţul Prahova şi unul în Timiş, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Potrivit CNSCBT, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, a murit joi, iar o femeie de 50 de ani, din judeţul Timiş, confirmata cu virus gripal tip A, subtip H3, a murit în 29 ianuarie.

Un alt deces s-a înregistrat, vineri, în Prahova, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 40 de ani, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09.

Toate cele trei persoane aveau condiţii medicale preexistente, dar nu erau vaccinate anti-gripal.

Vineri la prânz, specialiştii CNSCBT anunţau că un bărbat de 51 de ani din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, a murit vineri.

Astfel, numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon a ajuns la 67.

Prahova este pe primul loc în țara la număr de decese cauzate de gripă.

Articolul precedentÎncă o persoană a fost ucisă de gripă în Prahova! Numărul deceselor a ajuns la nouă!
Articolul următorA 12 a victimă a gripei în Prahova!
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.