Miercuri, 24 septembrie a.c. o patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova a observat pe raza comunei Târgșorul Vechi, sat Strejnicu, un tractor staționat pe partea dreaptă a carosabilului, a cărui remorcă era încărcată cu material lemnos.

Potrivit reprezentanţilor IJJ Prahova, în urma verificărilor a reieșit faptul că pentru întreaga cantitate – 1,200 de metri cubi de lemn de foc, din specia plop- transportatorul nu deține acte de proveniență.
În consecință, oamenii legii i-au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 1000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost predat unui reprezentant al Ocolului Silvic Ploiești.
Cu o zi înainte…
„În data de 22.09.2020, în urma mai multor sesizări ale cetățenilor, care au reclamat că mai mulţi cetăţeni de etnie romă taie ilegal arbori în zona localităţii Plopeni – pădurea <<Recea>>- , un echipaj de jandarmi s-a deplasat de urgenţă la locul indicat. Oamenii legii au observat patru persoane care tăiau și încărcau în căruţe material lemnos, speciiile fag și stejar.
La vederea jandarmilor, aceștia au abandonat atelajele, materialul lemnos și animalele de tracțiune, fugind în liziera pădurii pe malul râului Teleajen”.
Materialul lemnos a fost predat unui reprezentant al Ocolului Silvic Plopeni, iar atelajele hipo – organelor de urmărire penală, urmând ca acestea, în baza sesizării efectuate în scris de către jandarmi, să identifice deținătorii atelajelor şi persoanele care au tăiat fără drept arborii.

 
DISTRIBUIȚI 

Sursa: Realitatea de Prahova