Autorităţile prahovene şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti anunţă măsuri după vizita făcută aici, vineri noapte, de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a găsit numeroase probleme. Directorul spune că se fac verificări interne în secţiile controlate de Pintea şi unde aceasta a găsit nereguli. Totodată, managerul unităţii medicale, Marius Niculescu, a anunţat şi modificarea procedurilor interne privind verificarea intervenţiilor pentru curăţenie.

Cine a fost măcar o dată în toaleta unei benzinării probabil a observat, undeva pe uşă, un tabel cu graficul de curăţenie, cu o semnătură a persoanei care a spălat pe jos şi una din partea persoanei care a supervizat. Se pare că acest aşa-zis formular există, într-o formă sau alta, şi la Judeţean, însă conducerea vrea să-l extindă, aproape convinsă că această decizie va duce la îmbunătăţirea curăţeniei. Mai exact, directorul îşi doreşte ca aici să existe şi o rubrică unde, dacă este cazul, persoana care verifică să poată nota şi eventualele abateri constatate. Măsura, una mai degrabă birocratică, probabil menită să-i absolve pe şefi de scăpările subalternilor, a fost prezentată astăzi, ca parte dintre cele luate în urma controlului efectuat de ministrul Sorina Pintea. Mult mai important, managerul Marius Niculescu a declarat că a convocat Consiliul Director al unităţii, care analizează situaţiile semnalate şi va determina cine se face vinovat.

“Noi am convocat în regim de urgenţă o şedinţă de Comitet Director, şi cu responsabilul pe compartimentul de prevenire şi control al infecţiilor nozocomiale, urmând să facem o încadrare juridică a celor constatate, în sensul de a stabili persoanele care nu au dus la îndeplinire responsabilităţile”, a afirmat, luni, Marius Niculescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Articolul precedentGarda de Mediu, în control la Lukoil Ploiești! Ce spune despre fumul negru care s-a ridicat deasupra orașului
Articolul următorMai multe animale au ars de vii, în noaptea de luni spre marți, la Târgșorul Vechi
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.