În ședința de astăzi, marți, 28 decembrie, Guvernul aprobă majorarea plafonului de venituri începând din 1 ianuarie 2022.

Pe baza acestuia,se va acorda compensare de 90% din prețul medicamentelor. Plafonul va crește de la 1.299 lei la 1.429 lei/lună inclusiv, conform majorării cu 10% a punctului de pensie.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, programul social cu privire la compensarea cu 90% a medicamentelor pentru pensionarii asigurați cu venituri din pensii şi indemnizaţie social prevede plafon de până la 1.299 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, în prezent. În anul 2022, de la 1 ianuarie, valoarea punctului de pensie este de 1.586 lei, majorată cu 10%, față de 1.442 lei în prezent.

”În scopul creşterii accesului la medicamentele acordate în ambulatoriu pensionarilor, se propune accesul la programul social al Guvernului privind compensarea cu 90% pentru medicamente pensionarilor cu venituri din pensii și indemnizație socială, de până la 1.429 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri”, menționează proiectul.

Articolul precedentPrahova: Articole pirotehnice confiscate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase
Articolul următorPensiile vor întârzia în luna ianuarie, anunță Poșta Română