Mai multe orașe din România au intrat în carantină sau se apropie de un prag critic în care ar putea să fie închise, iar oamenii să poată ieși din case doar pe bază de declarație sau de legitimație de la serviciu.
Situația este destul de complicată și la Ploiești, dar și în celelalte localități prahovene în care rata cumulată de infectare pe ultimele 14 zile a crescut îngrijorător.

Ieri, ISU Prahova a transmis mesaje Ro-Alert către toate telefoanele locuitorilor din zonele în care s-a depășit rata de 4 la mia de locuitori, prima dintre acestea fiind municipiul Ploiești, care a atins 6,91 la mie!
Au primit mesaje Ro Alert toți prahovenii din localitățile cu rata mare de infectare, respectiv cei domiciliați în Secăria, Cornu, Câmpina, Păulești, Adunați, Florești, Gorgota, Poiana Câmpina, Brebu, Telega, Blejoi, Ariceștii Rahtivani, Lipănești, Puchenii Mari, Bănești, Bușteni, Chiojdeanca, Azuga, Sinaia, Târgșoru Vechi, Breaza, Băicoi, Provița de Jos și Brazi.
În toate aceste localități au fost transmise și mesaje prin sirenele electronice, după cum a anunțat ISU Prahova.
În raportarea de ieri, de la nivel județean, au mai intrat alte 277 de persoane diagnosticate cu noul coronavirus, printre care s-au aflat și șase minori, însă cele mai multe cazuri au apărut în continuare la persoanele active, cu vârstele cuprinse între 20 și 60 de ani.

Sursa: Realitatea de Prahova