Cea de-a treia procedură de mijloace de transport în comun derulată de Ministerul Dezvoltării, inclusiv pentru Ploiești, a fost lansată în cursul acestei săptămâni.

Licitația  este organizată în vederea cumpărării a 40 de troleibuze, din care 20 de vehicule, cu o lungime de 12 metri, vor ajunge în Ploiești, iar alte 20 la Târgu-Jiu. Valoarea estimată a contractului este de 89.000.000 de lei, fără TVA, lotul pentru Ploiești urmând să coste în jur de 40.000.000 de lei, fără TVA.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor, conform anunțului publicat în SICAP, expiră pe 14 mai.

Tot prin Ministerul Dezvoltării, la Ploiești urmează să mai ajungă 20 de tramvaie și 9 autobuze electrice, după ce și Primăria a contractat 50 de autobuze BMC, din care primele 10 au fost livrate deja și puse în circulație la finalul lui 2018.

Pe de altă parte, municipalitatea și-ar fi dorit să mai cumpere 11 autobuze electrice din fonduri europene prin Ministerul Mediului. Numai că acesta a fost respins, singurul rezultat al acestui demers fiind un schimb dur de replici între primarul Adrian Dobre și ministrul de resort Grațiela Gavrilescu

 

Articolul precedentFOTO/ VIDEO Protest al echipei Prahova Ploieşti împotriva primarului Dobre
Articolul următorPreotul din Lapoș, acuzat că a agresat o elevă de clasa a III-a, la ora de Religie
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.