Ministerul Sănătății a anunțat că au fost distribuite 9312 flacoane de Remdesivir în peste 100 de spitale care tratează pacienți infectați cu SARS-Cov-2, în stadii medii de boală.

Veklury (Remdesivir) a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, acesta primind o autorizație de introducere pe piață condiționată.

Ministerul Sănătății a anunțat că, în perioada 9 – 11 noiembrie, au fost distribuite 9.312 flacoane de Remdesivir în peste 100 de spitale din țară.

Guvernul României a aprobat, miercuri, suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 332,5 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului României.

„120 milioane de lei din fondurile alocate vor fi destinate pentru achiziția a unei noi tranșe de 70 000 de doze de Remdesivir”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Articolul precedentDosar penal pentru ucidere din culpă, distrugere, neluarea și nerespectarea măsurilor de securitate în muncă în cazul incendiului de la Spitalul Ploiești
Articolul următorDubiță răsturnată pe DN 1, la Pucheni. Șoferul a ajuns la spital