Miniștrii USR-PLUS și-au depus în această dimineață demisiile din Guvern. Deși demisiile nu au fost încă înregistrate, Florin Cîțu a împărțit deja portofoliile lăsate libere de foștii parteneri de coaliție între PNL și UDMR.

Copreşedintele formaţiunii, vicepremierul Dan Barna, a anunţat, luni seara, că miniştrii USR-PLUS se retrag din Cabinetul Florin Cîţu.

“Florin Cîţu a dinamitat conştient şi perfect responsabil această coaliţie”, a susţinut Barna.

Tot marţi, reprezentanţii USR-PLUS sunt aşteptaţi la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis invitându-i să discute în contextul crizei guvernamentale.

Barna a precizat că reprezentanţii USR-PLUS vor participa la consultările cu şeful statului, dar a subliniat că actuala criză politică poate fi soluţionată prin schimbarea premierului Florin Cîţu.

“Mesajul şi mandatul este unul foarte clar şi neechivoc: un nou premier în cel mai scurt timp. Putem continua să facem reformele şi România poate să meargă mai departe în această coaliţie, despre care noi credem că este singura care poate să guverneze România în acest moment. O coaliţie USR – PLUS – PNL – UDMR; un nou premier. Lucrurile se pot închide în câteva zile”, a afirmat Barna, la Palatul Parlamentului.

Surse citate de Realitatea PLUS au declarat că Cseke Attila va prelua interimatul la Ministerul Sănătății, în schimb ce Sorin Câmpeanu ar primi Cercetarea.

La Transporturi, va fi numit Dan Vîlceanu, iar la Energie – Virgil Popescu.

Și premierul Florin Cîțu ar urma să preia ca interimar un minister cu greutate, cel al Investițiilor și fondurilor europene. 

Ministerul Justiției a fost preluat deja, tot interimar, de Lucian Bode.

Potrivit legislației, portofoliile pot fi conduse timp de maximum 45 de zile de minștri interimari.

USR PLUS a anunțat, luni seara, că iese de la guvernare. Cei șase miniștri USR PLUS și-au scris demisiile, iar acestea vor ajunge pe masa premierului marți dimineața.

Co-președintele USR PLUS Dan Barna spune că vor face parte dintr-o nouă Coaliție, cu o singură condiție: PNL să vină cu un nou premier.

Articolul precedentLudovic Orban: Coaliția TREBUIE refăcută! Este singura coaliție decentă, cea cu USR și UDMR, care să evite PSD
Articolul următorEscroc reținut de polițiști în Prahova. Cum acționa