Prezent la două acțiuni de plantare de castani comestibili în localitățile Mănești și Mizil, județul Prahova, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat că așteaptă ca Poliția, Agenția pentru Protecția Mediului și celelalte instituții abilitate să încheie repede ancheta privind depozitul  care a ars timp de trei zile în cartierul Mimiu. 

Grațiela Gavrilescu cere ca firma, care nu deținea autorizație pentru deșeuri periculoase, și reprezentanții acesteia să fie trași la răspundere.

De asemenea, Ministrul Mediului a lăsat să se înțeleagă că incendiul nu a fost întâmplător și că focul a fost pus intenționat.

Vezi în materialul video de mai jos declarația ministrului Grațiela Gavrilescu:

“Nu a venit şi nu a făcut niciun fel de cerere către Agenţia locală de Protecţia Mediului pentru revizuirea autorizaţiei şi care a constatat că au depus şi alte deşeuri decât cele pe care le aveau în autorizaţia iniţială şi nu-mi este frică să spun, erau chiar şi deşeuri medicale care nu aveau ce să caute în locul acesta”, a afirmat Graţiela Gavrilescu, referindu-se la depozitul care a ars în cartierul Mimiu, de la periferia din zona de sud a Ploieştiului.

Ministrul Mediului a spus că nu crede că acest incendiu este o întâmplare.

“Eu de felul nu cred în întâmplări, dovadă şi atunci cînd m-am dus la Măldăreşti şi am spus că nu cred în întâmplări şi că cred că cineva a făcut-o intenţionat, lucru care s-a şi adeverit, şi nu numai în cazul Măldăreştiului, dar şi la Cluj şi în alte părţi unde aşa, vezi Doamne, chipurile se autoaprinde aşa, dintr-o dată, unde nici măcar nu există o temperatură mare care să determine autoaprinderea unor astfel de deşeuri care sunt depuse în centrele respective”, a explicat Gavrilescu.

Articolul precedentPrimăria Ploiești, la limita supraviețurii. Se amână cu o lună blocajele
Articolul următorMinistrul Grațiela Gavrilescu a participat la acțiuni de plantare de castani comestibili în două localități din Prahova