Petrolist desăvârşit, om cu o conduită ireproşabilă, Mircea Dridea este simbolul adevăratelor valori petroliste. Astăzi, legendarul Mircea Dridea împlineşte 82 de ani!

Dintre aceştia, 65 au fost în fotbal – jucător, doar la Petrolul, unde a ajuns de la 15 ani, ca junior, a debutat în 1956, la prima echipă, jucând până în 1971, apoi a fost antrenor şi preşedinte. Altfel spus Mircea Dridea a fost tot timpul sinonim cu Petrolul Ploieşti!

Activitatea de fotbalist a lui Mircea Dridea, sintetizată în cifre şi trofee, este una remarcabilă: 3 titluri de campion, în 1958, 1959 şi 1966, o Cupă a României, în 1963, aproape 300 de meciuri în tricoul galben-albastru (galben-roşu în acea vreme) şi 145 de goluri marcate! Dridea este şi va rămâne liderul marcatorilor all-time din tabăra ”lupilor”.

Mircea Dridea a evoluat şi pentru naţionala României, unde a bifat 18 prezenţe, marcând de 8 ori.

La mulţi ani, Mircea Dridea! Multă sănătate şi să vă bucuraţi, ani buni de aici înainte, de succesele Petrolului!

Articolul precedentSe schimbă vremea în Prahova. Vin ploile!
Articolul următorMinistrul Sănătății, o nouă vizită la Spitalul Județean Ploiești
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.