Numărul focarelor active de COVID-19 din Prahova a ajuns, azi, la şase, după ce autorităţile au mai depistat încă două focare la centrul de îngrijire adulţi cu handicap Mislea (Scorţeni) şi la ACS Petrolul Ploieşti.

În primul caz, au fost confirmaţi cu noul coronavirus 18 angajaţi (dintr-un total de 124 de persoane) şi 26 de beneficiari (dintr-un efectiv de 105). Ca urmare a acestui fapt, a fost realizată dezinfecţia unităţii, personalul infectat a fost izolat, iar beneficiarii au fost evaluaţi.

Doi sunt internaţi, iar ceilalţi sunt izolaţi în unitatea medico-socială, fiind separaţi de restul persoanelor care au nevoie de îngrijire permanentă. Cei confirmaţi vor fi evaluaţi zilnic de un medic.
În privinţa echipei de fotbal, nouă minori, liceeni cu vârste între 15 şi 18 ani, membri ai echipei de fotbal (de juniori) ai ACS Petrolul Ploieşti, au fost confirmaţi cu noul coronavirus. A fost demarată ancheta epidemiologică, urmând a fi identificaţi şi izolaţi contacţii direcţi, iar consiliile de administraţie ale şcolilor unde învaţă cei nouă sportivi se vor întruni pentru a propune scenariul în care se vor desfăşura cursurile în perioada următoare. Hotărârile vor fi supuse avizării Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, iar, în ultimă fază, dezbătute şi aprobate în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Cele şase focare active sunt la dispeceratul 112, la un atelier din Bărcăneşti, la un centru de plasament minori din Filipeştii de Târg aflat în subordinea DGASPC, la ASC Petrolul Ploieşti, la centru de îngrijire adulţi cu handicap Mislea (Scorţeni) şi la secţia Hematologie a Spitalului Municipal Ploieşti.
Din cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, 213 sunt ocupate.

La ATI, au fost raportate patru locuri libere destinate bolnavilor cu SARS-CoV-2.
Prahova a raportat azi 87 de cazuri noi de COVID, cei infectaţi făcând parte din următoarele categorii de vârstă: 0-18 ani – 9, 19 ani -29 ani – 3, 30 ani -39 ani – 4, 40 ani -49 ani – 17, 50 ani -59 ani – 18, 60 ani -69 ani – 13, 70 ani -79 ani – 6, peste 80 de ani – 17.

Sursa: Realitatea de Prahova