Cinci cazuri noi de pestă porcină au fost depsitate în Prahova. Se așteaptă confirmarea de la București. În acest moment, în județul Prahova au fost confirmate 10 focare de pestă porcină africană. 

Ieri, 15 iulie, Centrul local de combatare a bolilor s-a întrunit în ședință extraordinară pentru a aproba noi hotărâri cu planurile de măsuri privind combaterea focarelor PPA la porci domestici din județ, confirmate anterior prin buletine de analize emise de IDSA București.

Este vorba despre două focare în gospadării din comuna Gorgota-sat Crivina și unul în comuna Sirna. În acest ultim caz, porcii domestici morți au fost găsiți pe raza comunei.

De asemenea, în cursul zilei de luni, au fost confirmate prin buletine de analiză emise de IDSA București două focare de PPA, în comunaPoienarii Burchii –sat Poienarii Rali, respectiv în comuna Gorgota-sat Poienarii Apostol. 

Totodată, au apărut cinci suspiciuni de PPA:

*1 caz în comuna Târgșorul Vechi-sat Târgșorul Vechi

*1 caz în comuna Poienarii Burchii-sat Poienarii Vechi

*1 caz în comuna Gorgota-sat Fînari

*1 caz în comuna Poienarii Burchii-sat Poienarii Rali

*1 caz în comuna Brazi-sat Brazii de Jos.

Analizele efectuate de DSVSA Prahova au ieșit pozitive în cele cinci cazuri, ele fiind trimise pentru confirmare la București. S-a făcut evaluarea stării de sănătate a porcilor, urmând că în cursul zilei de astăzi să fie uciși și îngropați.

Autoritățile locale continuă recensământul suinelor din zonele afectate de PPA, iar echipajele Inspectoratului de Poliție Județean Prahova continuă controalele în trafic ale autovehiculelor care pot transporta animale/carne/produse din carne de porc pe căile rutiere.

Sursa: Comunicat de presă Prefectura Prahova

Articolul precedentTragedie în Prahova! Un bărbat a fost găsit mort într-un pârâu din Salcia
Articolul următorJudecătoarea din Sinaia anchetate de DNA și achitate de ÎCCj rupe tăcerea!