Parchetul General a decis joi ca procurorii Mircea Negulescu și Lucian Onea să rămână sub controlul judiciar.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat, joi, că a dispus prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, până la 22 ianuarie, față de procurorii Lucian Onea, fostul șef al DNA Ploiești, și Mircea Negulescu, fost procuror în cadrul aceleiași unități de parchet.

Mircea Negulescu este cercetat pentru participație improprie sub forma complicității la favorizarea făptuitorului, prev. de art. 52 Cod penal rap. la art. 48 Cod penal rap. la art. 268 alin. 2 Cod penal, și complicitate la represiunea nedreaptă, prev. de art. 48 Cod penal rap. la art. 283 alin. 1 Cod penal.

În cazul lui Lucian Onea, fostul procuror – șef al DNA Ploiești, acesta este cercetat pentru participație improprie sub forma complicității la favorizarea făptuitorului, prev. de art. 52 Cod penal rap. la art. 48 Cod penal rap. la art. 268 alin. 2 Cod penal, represiunea nedreaptă, prev. de art. 283 alin. 1 Cod penal, și cercetare abuzivă, prev. de art. 280 alin. 2 Cod penal.

Faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Articolul precedentFOTO| Cincizeci de persoane evacuate din Universitatea Petrol-Gaze din cauza unui miros iritant
Articolul următorPolițiștii prahoveni fac verificări în cazul incidentului de la Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești