IJP Prahova a informat că 17 percheziții au fost organizate miercuri, în Prahova, de polițiștii din Slănic și cei de la Ordine Publică, într-un dosar de tăiere, fără drept, de arbori, furt de arbori, fals informatic și complicitate la fals informatic.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – iulie a.c., patru bărbați, cu vârstele de 28, 30, 42 și respectiv 55 de ani, ar fi tăiat, fără drept, și ar fi sustras, de mai multe ori, material lemnos din fondul forestier din comuna Bertea, comercializându-l către diferite persoane din comunele arondate orașului Slănic. 

Totodată, unul dintre bărbați ar fi transportat material lemnos către diferiți cumpărători, folosindu-se de numele societății comerciale a unui alt bărbat. 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 3 motoferăstraie, 22.000 de lei, o autoutilitară folosită la comiterea infracțiunilor, dar și alte mijloace materiale de probă”, a precizat IJP la finalul celor 17 percheziții care au avut loc la Slănic și în comunele Aluni, Bertea și Ștefești.

La sediul unității de poliție au fost conduse 20 de persoane, în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Matei Basarab” Ploiești.

Sursa: Realitatea de Prahova