Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat, marți dimineață, cinci percheziții în Prahova, la domiciliul unor persoane fizice, respectiv la sediile sociale și secundare ale unor persoane juridice bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă și a infracțiunii de înșelăciune.

Trei percheziții au avut loc în Ploiești, iar alte două într-o comună din județ, anunță IJP. “Începând cu luna iulie a.c. și până în prezent, un bărbat și două femei ar deține și ar comercializa, pe raza județului Prahova, țigarete provenite din contrabandă. De asemenea, una dintre persoane este bănuită și pentru inducerea în eroare a unei societăți de asigurare, prin prezentarea unor înscrisuri ce conțin informații nereale, în vederea  încasării unei polițe RCA. În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri, 3 telefoane mobile și cantitatea de 16.840 de țigarete, fără timbru fiscal aplicat, valoarea acestora fiind de 10.000 de lei”, mai precizează sursa citată.

Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat este de aproximativ 10.000 de lei.

Trei mandate de aducere au fost puse în executare.

La acțiune au participat și luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale Prahova, anchetatorii utilizând și suportul tehnic al Brigăzii de Operațiuni Speciale Ploiești.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

 

Sursa: Realitatea de Prahova