Percheziții în Prahova și Brașov, la persoane bănuite că ar fi racolat tinere prin metoda “loverboy”

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Ploiești au efectuat, miercuri, 12 percheziții la locuințele mai multor persoane bănuite că ar fi racolat tinere prin metoda ,,loverboy”, iar apoi le-ar fi exploatat sexual în Austria și România Descinderile au avut loc în Prahova și Brașov, dar și în Austria, anunță IJP Prahova.

“La data de 1 august 2018, polițiștii au efectuat 11 percheziții în țară, 10 în Prahova și una în Brașov, la persoane bănuite că ar face parte din grupul vizat.  De asemenea, alți doi polițiști au participat la o percheziție pe teritoriul Austriei, activitate desfășurată cu sprijinul polițiștilor BKA Austria și LKA Viena. Colaborarea cu autoritățile austriece s-a derulat în baza unui ordin european de anchetă. De la imobilele percheziționate au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 6 telefoane mobile, o tabletă, 16 cartele SIM, înscrisuri și 2.415 euro”, a anunțat vineri sursa citată.

Din anchetă au rezultat indicii că membrii grupării ar fi racolat, prin metoda ,,loverboy”, și exploatat sexual mai multe tinere, pe teritoriul României și Austriei, mai informează IJP Prahova.

Pe numele a șapte persoane au fost emise mandate de arestare preventivă, acestea fiind cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și proxenetism.

Articolul precedentCirculația a fost reluată pe DN1 la Nistorești pe câte o bandă pe fiecare sens de mers VIDEO&FOTO
Articolul următorLeo Grozavu: Dacă vom şti cum să aducem suporterii aprope de noi, atunci sunt convins că vor fi, cu adevărat, cel de-al „12”-lea jucător al Petrolului