Polițiștii prahoveni și cei ai Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române au efectuat miercuri dimineață percheziții la persoane bănuite de furturi din autovehicule. Oamenii legii au pus în executare 10 mandate de aducere.

Descinderile au avut loc în municipiul Urziceni și în comuna Alexeni, din județul Ialomița.

În urma cercetărilor, a rezultat faptul că, în perioada 13.04 – 29.10.2018, persoanele în cauză ar fi săvârșit 10 furturi din autovehicule în comuna Valea Călugărească și în localități învecinate acesteia, din județul Prahova.

Aceștia ar fi vizat în special autovehicule aparținând unor societăți comerciale, ai căror conducători auto opreau la sediile a diferiți parteneri, pentru a efectua operațiuni comerciale (livrări de produse, plăți etc), moment în care sustrăgeau bani sau bunuri (telefoane mobile, laptopuri, portofele, genti etc) lăsate de aceștia în habitaclu.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 56.000 de lei.

De la domiciliile bănuiților, polițiștii au ridicat, în vederea cercetărilor, bunuri ce par a proveni din activitatea infracțională, precum telefoane mobile, tablete, laptopuri, bijuterii, portofele și genți.

10 persoane au fost aduse la sediul poliției, în vederea audierii și dispunerea de măsuri legale, majoritatea cu antecedente penale pentru săvârșirea altor infracțiuni contra patrimoniului.

Acțiunea s-a desfășurat cu suportul tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracținilor de furt și furt calificat.

Articolul precedentPrahova: Percheziții la persoane bănuite de furturi din autovehicule
Articolul următorTânăr căzut într-o râpă din munții Baiului, salvat de salvamontiști | VIDEO