La data de 9 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică au efectuat 4 percheziții domiciliare pe raza comunei Valea Doftanei, pe linia combaterii delictelor silvice. Un mandat de aducere a fost pus în aplicare și 6 persoane au fost conduse la sediul unității pentru audieri.

În continuarea cercetărilor efectuate în cadrul unui dosar penal, polițiștii au dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, față de unul dintre bărbați, administrator al unei societăți comerciale, care desfășoară activități în domeniul silvic.

Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la tăiere fără drept de arbori și influențarea declarațiilor.

Prin activitatea infracțională au fost tăiați 271 de arbori cu un volum brut de 99,849 metri cubi, fiind creat un prejudiciu de 47.496 de lei.

Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Câmpina urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, în vederea luării unei alte măsuri preventive.

La desfășurarea activităților s-a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești precum și de sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă ”Matei Basarab” Ploiești.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentPHG Consulting, firma de consultanță care a dat României un președinte, premieri, miniștri. Portofoliu de top, management și leadership
Articolul următorAccident pe DN 1, la Păulești. Trafic restricționat pe sensul de mers Ploiești-Brașov