Polițiștii prahoveni au descins miercuri dimineață la două adrese din Prahova într-un dosar de comercializare fără drept a articolelor pirotehnice și altul de amenințare.

Potrivit IPJ Prahova, în această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase și polițiștii orașului Mizil au efectuat 2 percheziții domiciliare în județul Prahova.

În urma activităților desfășurate au fost găsite articole pirotehnice dar și 2 arme, dintre care una supusă autorizării.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul a dou dosare penale, unul întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, iar cel de al doilea sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului armelor si munițiilor.

De asemenea, IGPR anunță că sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, polițiștii structurilor teritoriale de profil din cadrul inspectoratelor de poliție județene Prahova, Arad, Ilfov, Cluj, Vrancea, Brăila și Gorj efectuează 15 percheziții domiciliare, pentru administrarea probatoriilor, din dosarele penale instrumentate ce au ca obiect săvârșirea infracțiunilor la regimul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase.

Acțiunea beneficiază de sprijinul specialiștilor criminaliști ai Institutului Național de Criminalistică și al luptătorilor S.I.A.S. din cadrul I.G.P.R. și S.A.S. I.P.J. Ilfov.

Activitățile desfășurate vizează administrarea probatoriilor în dosarele penale instrumentate la nivelul Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, privind săvârșirea  infracțiunilor

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentBărbat mort în urma unui incendiu, la Florești
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Prefecții, motiv de ceartă în coaliție