Platforma dedicată completării formularului digital de localizare a pasagerului, obligatoriu de luni, 20 decembrie, la intrarea în România, a devenit funcțională în cursul zilei de astăzi. Aceasta a fost lansată de duminică pentru a le permite celor care vor ajunge mâine la graniță să completeze PLF-ul în timp util.

“În situaţia în care se constată că persoana care s-a prezentat în punctul de trecere nu a completat formularul digital, i se permite intrarea în ţară, dar are obligaţia legală de a-l completa într-un termen de 24 de ore de la data intrării”, a anunțat Poliția de Frontieră.

Autoritățile atrag atenția că nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei.

Ce este formularul digital de localizare a pasagerului?

“Începând cu data de 20 decembrie 2021, toate persoanele care intră în ţară, cetăţeni români sau străini, trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF). Documentul este utilizat deja la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană.

Formularul poate fi accesat şi completat AICI cu maximum 24 de ore înainte de a te prezenta la intrarea în România.

Verificarea existentei Formularului Digital de intrare in Romania nu va afecta timpul de aşteptare la controlul de frontieră, având în vedere ca este citit automat de dispozitivele noastre. 

Tot începând de luni, 20 decembrie 2021, cetățenii care intră în România nu vor mai fi nevoiți să completeze declarația epidemiologică, verificată până acum de DSP la punctele de trecere a frontierei, întrucât toate datele din declarația epidemiologică se regăsesc în formularul digital de intrare în România.

Formularul digital de intrare în România va scurta timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei prin faptul că cetățenii vor avea de trecut un singur filtru, nu două ca până în prezent, verificarea datelor fiind făcută automatizat” se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Articolul precedentCulisele Statului Paralel | Dragnea, dezvăluirile care aruncă în aer scena politică
Articolul următorGrevă spontană la CFR – garniturile de tren care ar trebui să plece din gări sunt blocate