Persoanele vaccinate cu schema completă vor putea intra în posesia tichetelor de masă la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, depinde unde s-au imunizat și în baza registrului de evidenţă operat.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a semnat astăzi ordinul privind acordarea alocaţiei de hrană sub forma tichetelor de masă persoanelor care se vaccinează cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2.

Conform documentului, aceste persoane beneficiază de o alocaţie de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.

Vor beneficia de vouchere toate persoanele care s-au imunizat cu schema completă după intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă, începând cu data de 31 august 2021.

“Estimăm că voucherele vor putea fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie şi ambulatoriile de specialitate începând cu luna octombrie. Ordinul emis astăzi finalizează cadrul legal. Imediat după publicarea în Monitorul Oficial vom asigura resursele bugetare, după aceea tipărirea şi distribuirea tichetelor de masă”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, citat în comunicatul de presă.

Potrivit ordinului, Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti vor realiza procedura de achiziţie, în regim de urgenţă, a serviciilor de tipărire şi emitere a tichetelor de masă în termen de 10 zile de la data alocării de către Ministerul Sănătăţii a fondurilor necesare pentru această destinaţie.

După achiziţionarea tichetelor de masă, direcţiile de sănătate publică au la dispoziție 5 zile pentru distribuirea acestora către centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie şi ambulatoriile de specialitate unde se realizează procesul de vaccinare.

Articolul precedentFlorin Cîțu: Vreau să menţinem anul acesta şcoala cu prezenţă fizică. Siguranţa copiilor să fie în prim plan
Articolul următorTrafic feroviar blocat, pe ruta București-Brașov, de un șofer care a vrut să evite un accident