Cum sărbătorile se apropie, în Ploiești au început să persoană care comercializează articole pirotehnice fără drept. Vă amintim că aceste fapte atrag răspunderea penală.

Potrivit IPJ Prahova, la data de 16 decembrie a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Prahova au identificat în parcarea din faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, un tânăr de 24 de ani care oferea spre vânzare articole pirotehnice, dintr-un autoturism, fără a fi autorizat în acest sens.

În urma controlului efectuat a fost identificată cantitatea de aproximativ 75 de kg de articole pirotehnice,  din categoriile F2-F3 (petarde și baterii de artificii) în valoare de 3.500 de lei.

În jurul orei 17.00 aceeași polițiști au mai identificat și pe strada Bobâlna din municipiu, un bărbat de 47 de ani care oferea spre vânzare articole pirotehnice, dintr-un autoturism, fără a fi autorizat în acest sens.

În urma controlului efectuat a fost identificată cantitatea de 400 de kg de articole pirotehnice, din categoriile F2-F3 (petarde și baterii de artificii) în valoare de aproximativ 16.500 de lei.

Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

La aceeași dată, în jurul orei 19.30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bănești au identificat pe strada Cățin, din comuna Bănești, 3 cutii de artificii utilizate din categoriile F2, F3 și  F4.

Polițiștii au efectuat de verificări în zona apropiată locului unde au fost găsite, ocazie cu care s-a stabilit faptul că, în seara zilei de 15 decembrie a.c., în jurul orei 23.00 o femeie din comună a utilizat, fără drept, cele 3 baterii de artificii pe care le-a achiziționat prin intermediul unui site online de la o persoană necunoscută.

În cauză, femeii în vârstă de 36 de ani i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentNegocieri: PSD va avea 20 de prefecți și 39 de subprefecți, iar PNL 18 prefecți și 31 de subprefecți
Articolul următorHoți de fier vechi, reținuți de Poliție. Au dat spargerea la o fermă abandonată din Bucov