Peste 500 de persoane instruite, la Ploiești și Sinaia, cu privire la acordarea primului ajutor

Peste 557 de prahoveni de toate vârstele şi din toate categoriile sociale au trecut pragul Caravanei SMURD “Fii pregătit!” de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă, în perioada 22-23 septembrie, cu prilejul popasurilor la Sinaia și Ploiești. Ba chiar unii dintre cursanţi au străbătut zeci de kilometri pentru a participa la lecţiile susţinute de pompierii prahoveni și voluntarii SMURD.

Timp de două zile, participanții au învăţat cum să-şi protejeze propria viaţă, dar şi cum să-şi ajute semenii, atât teoretic, cât şi practic. Totodată, în caravana SMURD, s-a desfășurat și cursul de prim ajutor de bază la care au participat șapte voluntarii prahoveni înscriși în proiectul ”Salvator din pasiune”.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Fundaţiei pentru SMURD, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi finanţat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România. Caravana constă în deplasarea unui centru de formare mobil în care se organizează cursuri de instruire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă.

Centrul mobil este construit pe structura unui tir, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.

Sursa foto: ISU Prahova

Articolul precedentMii de spectatori la Hipodromul din Ploiești
Articolul următorTabăra Națională de Sculptură Monumentală – România 100 se ține la Ploieşti