Bulevardul Independenţei din Ploiești se închide din nou pentru traficul rutier la finalul acestei săptămâni, iar ploieştenii sunt aşteptaţi, cu mic, cu mare, la un nou “Weekend pe Bulevard”.

Primăria a pregătit o serie de spectacole, demonstraţii de călărie şi momente inedite susţinute de artişti pe picioroange, pe lângă deja obişnuitele zone pentru sporturi şi pentru bunătăţi culinare.

În ultimul weekend înainte de începerea şcolii, evenimentele programate de Primăria Ploieşti pe Bulevardul Castanilor debutează cu o piesă de teatru de păpuşi. Nu vor lipsi nici spectacolele susţinute de Teatrul de Revistă, Casa de Cultură şi Filarmonica Ploieşti.

Programul de sâmbătă

“Sâmbătă, 11 septembrie 2021, ploieștenii se vor putea bucura, pe parcursul întregii zile,  de prezența, pe Bulevard, a artiștilor pe picioroange care revin în orașul nostru, spre încântarea tuturor celor care i-au admirat și le-au apreciat prestațiile și în anii precedenți.

Pe scena special amenajată, actorii teatrului Imaginario vor prezenta micuților spectatori, începând cu ora 10.00, piesa Motanul încălțat, făcându-i părtași  pe cei mici la aventurile personajelor care prind viață grație talentului actorilor teatrului ploieștean.

Cei care îndrăgesc folclorul vor putea viziona, pe aceeași scenă, de la ora 18.00, un inedit moment artistic prezentat de Mândrele de la Ploiești – grupul vocal coordonat de doamna Adela Dumitrache–Dumitru, profesor la Colegiul de Artă Carmen Sylva și C.N. I.L.Caragiale din Ploiești.

Actorii Secției de Revistă a teatrului Toma Caragiu nu vor lipsi nici în acest week-end de la întâlnirea cu ploieștenii, cărora le vor prezenta, începând cu ora 19.30, un program dinamic și relaxant, confirmând, o dată în plus, talentul și profesionalismul artiștilor de la apreciata instituție de cultură ploieșteană”, a anunţat Primăria Ploieşti, într-un comunicat transmis joi.

Programul de duminică

“Ultima zi de week-end a acestei săptămâni va fi una plină de surprize plăcute”, mai anunţă municipalitatea. “Astfel, pe parcursul întregii zile, copiii vor putea asista la demonstrații de călărie și vor putea, ei înșiși, călări, gratuit, căluții prezenți într-un minunat spectacol ecvestru.

Momentele artistice oferite, începând cu ora 16.00, pe scena amplasată pe bulevard, de către  Grupul vocal Prahova al Casei de Cultură I.L.Caragiale Ploiești și ansamblul folcloric Prahova vor veni în întâmpinarea tuturor celor care îndrăgesc și apreciază tradițiile și folclorul autentic.

«Week-end-ul pe Bulevard» se va încheia cu un concert susținut, la ora 18.00, de orchestra filarmonicii «Paul Constantinescu» din Ploiești, condusă de la pupitrul dirijoral de Alexandru Ilie. Melomanii se vor putea delecta audiind «Valsuri și polci», creații ale compozitorilor J.Strauss și Eugen Doga”, a mai anunţat Primăria.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentCum arată ghiozdanele oferite de Primăria Ploiești elevilor de clasa I
Articolul următorCoronavirus România: 2.226 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2