Zeci de ploieşteni participă, duminică după amiază, în centrul Ploieştiului, la un protest faţă de restricţiile impuse de autorităţi din cauza pandemiei. Manifestanţii au adus cu ei steaguri tricolore şi icoane şi au cerut „să plece Arafat”, au spus Tatăl Nostru şi au cântat „Hristos a înviat”.

Participanţii la protest au adus cu ei steaguri tricolore şi icoane şi au scandat „Libertate! Libertate”, cerând „să plece Arafat”, motivând că „dacă nu mai e Arafat, nu mai e nimica, o să vedeţi!”. Unii dintre ri poartă mască sanitară de protecţie, alţii nu. Organizatorii au adus cu ei boxe şi microfon. 

Unul dintre manifestanţi a afirmat, în discursul ţinut la microfon, că protestele naţionale care au avut loc în ultima perioadă „l-au făcut pe Dumnezeu să-şi pogoare mila asupra noastră prin rata asta mică de incidenţă, care e numai mâna lui Dumnezeu”

 „Eu cred că, până la urmă, scopul acestei pandemii – şi bănuiesc că toţi îmi daţi dreptate –  este pierderea sufletelor”, a spus unul dintre cei care au luat cuvântul.

La protest şi-a făcut apariţia şi un preot. 

”Fiecare face cu trupul său ceea ce voieşte, dar nu împotriva legii lui Hristos. Pentru că trebuie să ştiţi ceea ce este scris cu litere de aur în Sfânta Scriptură, că trupurile noastre nu sunt ale noastre, sunt ale lui Hristos. (…) Astăzi, nu mâine, astăzi şi acum, hic et nunc, cum ziceau latinii, este de mare importanţă să fim strâns uniţi, să nu fie între noi nici trădători, nici oameni fără socoteală, ci să fim uniţi ca într-un buchet de dumnezeiască milostenie. (…) Dacă veţi fi uniţi, nu vă va rupe nimeni, dacă veţi fi uniţi, nimic nu se va întâmpla în viaţa noastră fără voia lui Dumnezeu şi fără voinţa noastră”, le-a transmis preotul. 

Unul dintre participanţi le-a transmis protestatarilor că boala COVID este „o gripă mai aspră”, arătând că cei care au murit din această cauză „au murit în primul rând de frică şi în al doilea rând de singurătate”. El i-a îndemnat pe participanţi ca atunci când află de cineva bolnav să nu se teamă, ci să meargă acasă la bolnav şi să îi facă un ceai. 

Un bărbat care a afirmat că s-a înscris recent în AUR a luat şi el cuvântul şi a reclamat „segregarea care se întâmplă” despre care spune că „nu este corectă”, el arătând că „credinţa este valoarea noastră”.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, Daniel Chirvase, a declarat că protestul este unul autorizat.

Sursa: Realitatea de Prahova