Ploieștiul riscă să rămână fără iluminat public! Administraţia locală a acumulat deja restanţe de proporţii la Electrica, iar bugetul alocat pentru plata curentului, dacă nu va fi suplimentat, se va epuiza în câteva săptămâni. Aceeaşi problemă apare şi la bugetul pentru întreţinerea sistemului.

Astfel, o informare transmisă către Primăria Ploiești de Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti arată că e nevoie urgentă de suplimentarea bugetelor. Autorităţile trebuie să găsească bani, altfel există riscul ca oraşul să rămână în beznă din iulie încolo.

Conform acestei informări, Primăria Ploieşti are o restanţă de circa 615.000 de lei către Electrica, pentru curentul furnizat. În bugetul alocat pentru 2019, de aproape 2,9 milioane de lei, mai există o sumă disponibilă, de 865.000 de lei, ceea ce înseamnă că Primăria va avea de unde să plătească restanţa, dar nu va mai rămâne cu fonduri decât pentru alte câteva săptămâni.

Drept urmare, municipalitatea este  nevoită  să suplimenteze bugetul alocat serviciului de iluminat public.

Ținând cont de faptul că municipalitatea se confruntă cu o adevărată criză financiară, această problemă devine cu adevărat îngrijorătoare. Conform RASP  Ploiești, suma necesară ar fi în jur de 3,6 milioane lei. Iar asta numai pentru plata curentului! Sunt probleme şi cu bugetul pentru întreţinerea sistemului de iluminat public. Alocarea iniţială a fost de 890.000 de lei, până acum s-au făcut cheltuieli de circa 613.000, iar RASP estimează că va fi nevoie de o suplimentare cu puţin peste 1,4 milioane pentru a asigura necesarul până la finalul lui 2019.

 

Articolul precedentAccident grav la Florești! A fost implicat un microbuz cu 11 persoane
Articolul următorPoliția în ALERTĂ! Un prahovean a evadat de la Penitenciarul Ploiești