În urma acțiunilor polițiștilor prahoveni de vineri, 24 iunie, un volum de 101,42 metri cubi de material lemnos, în valoare de 92364,72 de lei, a fost confiscat. Polițiștii au beneficiat de sprijinul Gărzii Forestiere Ploiești.

Comunicatul IPJ Prahova:

„Ieri, la nivelul Serviciului de Ordine Publică Prahova, polițiștii, împreună cu specialiști ai Gărzii Forestiere Ploiești au efectuat verificări pe linia regimului silvic, ocazie cu care au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.000 de lei, fiind dispusă confiscarea valorică a unui volum de 101,42 metri cubi de material lemnos, în valoare de 92364,72 de lei.

Astfel în una din cauze, reprezentantul societății comerciale ar fi achiziționat material lemnos pe care l-ar fi transportat și descărcat la altă adresă decât cea menționată în avizele de însoțire. De asemenea, acesta nu a delimitat cu împrejmuire depozitul de material lemnos declarat.

Într-un alt caz, un bărbat în vârstă de 44 de ani care transporta cu o autoutilitară material lemnos pe raza comunei Apostolache a fost depistat având valabilitatea avizului de însoțire al materialului lemnos, expirat.”

Sursa: Realitatea de Prahova