Dosarul care vizează angajați de la creșe din Ploiești, dar și pe fost directoare a centrului care coordona aceste unități, a fost trimis la DNA, a confirmat, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, Andrei Bunea.

Dosarul vizează fapte de delapidare, luate de mită și dar de mită, iar fosta șefă a creșelor de stat din municipiu, reținută, iar apoi arestată preventiv, a fost eliberată după ce Curtea de Apel Ploiești a anulat mandatul emis pe numele ei, de instanța inferioară. Decizia magistraților a fost justificată prin faptul că ar fi fost încălcată competența DNA.

“În baza art.425/1 alin.7 pct.2 lit.a rap. la art.204 Cod proc. penală, admite contestaţia formulată de inculpata F.A. împotriva încheierii nr.433 din 08 decembrie 2021 pronunţate de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova. Desfiinţează încheierea contestată, şi, în consecinţă: Constată că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpata F.A pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prev. de art.289 alin.1 Cod penal cu aplic. art.35 Cod penal, şi delapidare, prev. de art.295 alin.1 cu aplic. art.35 Cod penal, s-a făcut cu încălcarea dispoziţiilor art.13 alin.1 lit.b din OUG nr.43/2002 referitoare la competenţa materială şi personală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi respinge sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Dispune anularea mandatului de arestare preventivă nr.175/UP/08.12.2021 emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova şi punerea de îndată în liberate a inculpatei F.A de sub puterea acestuia, dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză. În temeiul disp. art.275 alin.3 Cod proc. penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Cercetată şi pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 13 decembrie 2021” se arată în soluția pe scurt publicată pe portalul instanțelor de judecată, dată după contestația depusă de fosta șefă a Centrului Creșe. După declanșarea anchetei, femeia și-a dat demisia din funcție.

Motivarea Tribunalului Prahova, care a dispus, pe fond, arestarea preventivă a fostei șefe a Centrului Creșe Ploiești, a scos la iveală noi detalii din dosarul de corupție și delapidare. Femeia, eliberată luni, 3 decembrie, prin decizie a Curții de Apel Ploiești, ar fi primit bani de la angajaţii din subordine pentru a întreprinde demersuri privind depunerea unor amendamente la acte normative sau abrogarea unor articole. Scopul era menținerea, în rândul angajaților, a unor persoane care nu ar fi avut studii de specialitate. 

De asemenea, aceasta ar fi acuzată că ar fi înscris copiii la creșă “doar în schimbul unui folos material” și că ar fi primit bani de la angajați inclusiv pentru a închide ochii la fapte de la nerespectarea până la furtul de alimente din stocurile pentru copii.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentSpitalele se pregătesc de valul 5. Al doilea Crăciun în pandemie pentru cadrele medicale VIDEO
Articolul următorBilanț coronavirus: 812 de cazuri noi și 84 de decese