Tribunalul Prahova și polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Prahova, a fost dispusă trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, în vârstă de 41 de ani, din județul Prahova, persoană fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 31.12.2020, inculpatul a fost identificat de către un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova – Postul de Poliție Iordăcheanu, conducând autoturismul proprietate personală, fără a fi înmatriculat. Totodată, fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat faptul că, inculpatul, avea o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, in timp ce se afla, în incinta unității spitalicești pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, inculpatul a promis remiterea sumei de 1.000 de lei către agentul de poliție, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, respectiv omisiunea întocmirii documentelor de constatare a infracțiunilor la regimul rutier, conform prevederilor legale.

În urma refuzului agentului de poliție de a accepta suma de bani, inculpatul a revenit cu o nouă propunere, respectiv remiterea sumei de 10.000 de lei în același scop. Imediat, polițistul a denunțat fapta iar cercetările pentru întocmirea probatoriului au fost efectuate de polițiștii anticorupție ai D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentBilanț coronavirus 8 octombrie: Numărul cazurilor de infectări raportate în ultimele 24 de ore a scăzut, dar înregistrăm un record al deceselor
Articolul următorPrețul carburanților a scăpat de sub control! Cât a ajuns să coste azi 1 litru de benzină și motorină, la pompă