Întâlnire…ciudată la  Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Bănești.

Conform Câmpinatv.ro, parlamentari prahoveni, primarii mai multor localități, reprezentanți ai clerului și cetățeni, au discutat despre referendumul pentru modificarea Constituției în vederea redefinirii familiei.

Cu excepția USR, au fost prezenți politicieni din toate partidele parlamentare și toți s-au declarat în favoarea inițiativei legislative de revizuire a Constituției, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie.

Conform sursei citate, au fost prezenți Grațiela Gavrilescu – ministrul Mediului și președinte ALDE Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu – președinte PNL Prahova, Bogdan Toader – președinte PSD Prahova și președinte al Consiliului Județean, senatorul PSD Emanoil Savin, primarul Câmpinei Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi (secretar executiv al PMP la nivel național), primarii din Bănești, Poiana Câmpina, Provița de Sus, Provița de Jos, Filipeștii de Târg și Filipeștii de Pădure, Breaza, Florești, Băicoi, Măgureni și multe alte localități.

Din partea clerului au participat părintele protoiereul Grigore Melnic și mai mulți preoți din parohiile care aparțin de Protoieria Câmpina. Întâlnirea a fost inițiată de Coaliția pentru Familie, organizația neguvernamentală care a strâns trei milioane de semnături pentru revizuirea Constituției în sensul redefinirii familiei. Toți politicienii prezenți au fost de acord că este necesară introducerea în Constituție a unui articol care să clarifice conceptul de familie și au adresat cetățenilor mesaje privind participarea la referendumul care va fi organizat pe 6 și 7 octombrie 2018.

Poate că locul ales pentru o astfel de întâlnire nu a fost cel mai potrivit, dar decizia a fost luată de comun acord cu Protoieria.

Dar dacă întâlnirea a fost organizată cu acordul Protoieriei Câmpina, nu putem să nu ne întrebăm de ce preoții au admis ca politicienii să stea cu spatele la altar, încălcând astfel reguli de bază ale credincioșilor ortodocși…

Articolul precedentPercheziții la proxeneții din Ploiești
Articolul următorCultura și arta au căpătat valențe noi la Comarnic
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.