Polițiștii au depistat la volan doi bărbați care se aflau în stare de ebrietate. Ambii au fost conduși la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cele două cauze au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Primul caz a fost depistat la Sinaia. Polițiștii stațiunii Sinaia, în cursul zilei de ieri, în jurul orei 16.30, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu au oprit pentru control un autoturism care circula din direcția Platou Bucegi către DN71.

„Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul, de 61 de ani, din municipiul București a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat IPJ Prahova.

La diferență de numai o oră, în jurul orei 17.30, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea sarcinilor de serviciu, în localitatea Albești-Paleologu au oprit un autoturism, care se deplasa din direcția Buzău către Ploiești.

„Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, din municipiul Ploiești a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat IPJ Prahova.

În cele două cauze au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentBilanț coronavirus 4 septembrie: 1.568 cazuri noi și 28 decese
Articolul următorDorin Iacob, analiza momentului despre criza din coaliția de guvernare: Președintele nu face decât un joc al „echipei câștigătoare”