Un grup de tineri care s-ar fi aflat sub influența substanțelor interzise le-a dat de furcă, în weekend, polițiștilor de la Rutieră. Agenții au reușit să-i prindă abia după o urmărire în miez de noapte, care a început cu o abatere aparent minoră: depășirea vitezei legale.

“În seara de 27 mai a.c., în jurul orei 23.45, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, acționând pe linie rutieră pe Drumul Național 1B, în comuna Bucov, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care a fost înregistrat circulând cu viteză peste limita legală.

Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat semnalului polițistului, mărind viteza de deplasare, echipajul a pornit în urmărirea acestuia, iar la un moment dat, conducătorul auto a abandonat autoturismul pe un teren agricol, ulterior fugind, în autoturism rămânând doi pasageri.

La scurt timp, în urma verificărilor efectuate de polițiști, conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 31 de ani, a fost depistat în timp ce se deplasa ca pieton în comuna Tătărani”, au relatat reprezentanții IJP Prahova.

Bărbatul manifesta un comportament suspect, așa că a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. Iar verificările au continuat și au scos la iveală și alte infracțiuni. “Anterior momentului efectuării semnalului regulamentar de oprire, autoturismul în cauză fusese condus de pasagerul din dreapta față, un tânăr în vârstă de 28 de ani, din comuna Brazi, în cazul căruia, de asemenea, aparatul DrugTest a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. Ulterior și acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice”, mai precizează polițiștii.

Mai mult, cei doi bărbați figurează în bazele de date cu permisul de conducere cu restricții-reținut.

“În baza probatoriului administrat, la data de 28 mai a.c., față de cei doi a fost luată măsura reținerii, urmând ca azi să fie prezentați unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, a anunțat IJP Prahova.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentFake news în numele IGSU. Instituția solicită să nu se dea curs acestor informații
Articolul următorCultură de cannabis, descoperită de poliţişti. Bărbat reţinut în urma percheziţiei