Mădălina Lupea, prefectul judeţului Prahova, a fost demisă de Ludovic Orban. Guvernul a a desemnat un succesor, atribuţiile de prefect fiind preluate de subprefectul Emil Drăgănescu.

Lupea face parte dintr-o listă de 30 de prefecţi şi 12 subprefecţi demişi în şedinţa de Guvern din această săptămână.

Mădălina Lupea a fost cel mai bun prefect pe care l-a avut judeţul Prahova de la înfiinţarea instituţiei. A reuşit să modernizeze o instituţie considerată închistată de prahoveni şi să demonstreze că Guvernul chiar are un reprezentant pus pe treabă în judeţ.

A gestionat crize importante din judeţ şi amintim aici doar incendiul izbucnit în Gara Breaza la o garnitură de tren care transporta nitrat de amoniu sau viitura care a omorât patru copii în primăvara acestui an la Sângeru.

”A fost o onoare pentru mine să îndeplinesc pe rând funcțiile de subprefect, subprefect cu atribuții de prefect și prefect. A fost o provocare în care am pus interesele cetățeanului și ale instituției pe primul loc, o experiență din care am învățat foarte multe, pentru că Instituția prefectului are competențe complexe.
Le mulțumesc colegilor din instituție care mi-au fost mereu alături și cu care am lucrat întotdeauna minunat, membrilor Colegiului prefectural, ai comitetului pentru situatii de urgență, seniorilor din Comitetul de dialog civic și membrilor Comitetului de dialog social. Îi mulțumesc domnului subprefect Emil Drăgănescu care mi-a fost alături aproape trei ani.
Le mulțumesc domnilor primari din județ, cu care, indiferent de culoarea politică, am colaborat bine pentru rezolvarea problemelor cetățenilor.
Totodată mulțumesc presei care a prezentat obiectiv activitatea mea și a instituției, în majoritatea cazurilor. Ușa mea le-a fost deschisă jurnaliștilor în permanență pentru că am considerat necesar să fiu transperentă și am avut încredere în dorința lor de a informa corect populația.
Astăzi, părăsesc această instituție și funcție, mândră că am putut reprezenta Guvernul României și interesele cetățenilor întotdeauna în spiritul legii. Îi urez noului prefect mult succes!”, a declarat Mădălina Lupea, înainte de a părăsi instituţia pe care a condus-o începând cu ianuarie 2017.

În perioada 2014- 2017, Mădălina Lupea a fost subprefect al judeţului Prahova