Unul dintre cele mai importante municipii din țară a ajuns în situația în care să aibă bani doar de funcționare. Vorbim despre Ploiești, ”orașul aurului negru”.Anunțul a fost făcut de primarul Adrian Dobre în cadrul unei conferințe de presă. Edilul a punctat faptul că există posibilitatea ca în acest an bugetul local să fie 0 la capitolul investiții. Totuși Dobre a susținut că în  2019 vor fi demarate investiții pe fonduri europene în valoare de aproximativ 140 milioane euro.

Ploieștiul este un oraș sărac. Acesta a fost anunțul făcut de primarul Adrian Dobre în cadrul unei conferințe de presă. Edilul susține că în 2019 capitolul bugetar în ceea ce privește investițiile să fie zero.

”Ploieștiul nu mai este un oraș bogat. Aproximativ 50.000 de ploieșteni merg să lucreze în parcurile industriale din zona orașului. Am ajuns în situația ca abia să avem bani de funcționare din cauza politicilor din ultimii 20 de ani”, a susținut primarul Adrian Dobre.

Edilul șef al orașului a susținut că singura șansă pentru derularea unor proiecte de infrastructură o reprezintă atragerea de finanțare europeană sau accesarea unor credite.

Lista proiectelor care au fost depuse pentru a fi demarate cu bani europeni în anul 2019  este lungă. Printre ele se numără achiziționarea de mijloace în transport în comun, reabilitarea de blocuri, reabilitarea sistemului de iluminat public pe tronsoanele liniilor de tramvai 101 și 102, realizarea de terminale, dar și de reabilitarea și modernizarea de grădinițe și licee. Valoarea proiectelor depuse se ridică la suma de aproximativ 140 milioane euro.

Adrian Dobre a mai susținut că  Primăria Ploiești va fi nevoită să acceseze un credit bancar pentru a putea să susțină partea de co-finantare a proiectelor cu fonduri de la UE, cât și pentru proiectele aflate în derulare, respectiv pentru achiziționarea de autobuze, construirea podului în zona Rafinorilor, reabilitarea celor două pasaje subterane din Bariera Bucuresti, reabilitarea de străzi și de parcuri.

Potrivit primarului Adrian Dobre, excedentul de anul trecut este de numai 2,5 milioane de lei, sumă insuficientă pentru derularea proiectelor pe care municipalitatea intentionează să le deruleze.

Articolul precedentSute de șoferi trași pe dreapta, pe drumurile naționale din Prahova
Articolul următorPrimarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre: Guvernul îi promovează pe cei care sunt mai puturoși în România | VIDEO