Tribunalul Prahova a decis, luni, ca primarul din Ciorani, Marin Voicu, să fie cercetat sub control judiciar în cel de-al doilea dosar care îl vizează, cel privind furtul unor saci cu buletine de vot din Judecătoria Mizil.

Acestea erau probe într-o cauză investigată din toamna anului trecut, în legătură cu fraudarea alegerilor locale. În acest al doilea dosar, primarul este anchetat pentru instigare la sustragere de probe.

Pe 10 noiembrie, după ce primarul a fost reținut, pentru a doua oară în decurs de câteva luni, Judecătoria Ploiești a respins cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și a dispus anchetarea lui Marin Voicu în arest la domiciliu, măsură valabilă pentru 30 de zile. Primarul și ceilalți doi inculpați din dosar, dar și procurorii, au contestat decizia instanței.

Tribunalul Prahova s-a pronunțat luni, 15 noiembrie, prin hotărâre definitivă, cu privire la această contestație, și a îmblânzit măsura preventivă, dispunând continuarea cercetărilor cu Marin Voicu sub control judiciar.

Cu privire la ceilalți doi inculpați, cercetați pentru sustragerea de probe ori înscrisuri, respectiv complicitate, instanța a decis ca ei să rămână în arest la domiciliu, până la 9 decembrie inclusiv, contestațiilor lor fiind respinse ca nefondate.

Primarul din Ciorani, reținut într-un nou dosar la scurt timp după ce a scăpat de arest

La numai câteva zile după ce scăpase de arestul la domiciliu, intrând sub control judiciar, primarul Marin Voicu a fost reținut din nou de procurori, la începutul lunii noiembrie, de această dată în dosarul privind furtul unor buletine de vot din Judecătoria Mizil.

În primăvara acestui an, Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil a anunţat, într-un comunicat de presă, că a deschis un dosar penal vizând comiterea infracţiunilor de violare a sediului profesional şi sustragerea, distrugerea, reținerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară. Cercetările au fost declanşate după ce anchetatorii şi-au dat seama că au dispărut probe dintr-o anchetă anterioară, deschisă în octombrie 2020, la aproximativ o lună după alegerile locale, şi care viza falsificarea documentelor și evidențelor electorale, mai precis a înscrisurilor de la birourile electorale.

Furtul a fost descoperit pe 23 februarie, iar anchetatorii, mergând pe fir, şi-au dat seama că acesta ar fi avut loc pe data de 8 februarie, în jurul orei 19.40, când “o persoană necunoscută a pătruns fără drept în arhiva Judecătoriei Mizil, ce funcţionează într-o clădire proprietate a Primăriei Mizil, aflată în administrarea Judecătoriei Mizil, de unde au fost sustrase buletine de vot”.

Probe furate direct din sediul judecătoriei, într-un dosar penal vizând alegerile din Ciorani

Potrivit celor mai noi informații și în lumina noilor evenimente, ancheta a avansat și ar duce tot către primarul din Ciorani, inculpat și în primul dosar.

Dosarul fraudei electorale, trimis în judecată în vara acestui an

Lotul “Ciorani”, în frunte cu primarul comunei, Marin Voicu, a fost trimis în judecată la finalul lunii auguste, după o anchetă privind falsificarea documentelor și evidențelor electorale. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Buzău, iar patru dintre inculpați au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentBilanț COVID-19: Peste 4.000 de îmbolnăviri și aproape 400 de decese
Articolul următor23 de paturi libere la nivel național pentru bolnavii de COVID-19